top of page

Kā pašam tikt galā ar kanalizācijas aizsprostu?

Modris Lapiņš

2023. g. 12. dec.

Aizsērējušas kanalizācijas caurules! Kā iztīrīt kanalizācijas aizsprostu saviem spēkiem?

Cauruļu aizsērējums var rasties dažādu iemeslu dēļ, un tā ir bieža problēma daudzās mājsaimniecībās. Aizsērējumu likvidēšana saviem spēkiem var šķist sarežģīta, taču ir vairākas vienkāršas un efektīvas metodes, kā to izdarīt. Šis raksts sniegs noderīgus padomus, kā tikt galā ar aizsprostiem un atjaunot normālu kanalizācijas darbību.

Saskaroties ar situāciju, kad aizdambējies pods, vanna vai izlietne, galvenais ir lieki nestresot. Vispirms pārbaudiet, vai problēmu nevar atrisināt ar kādas tradicionālas metodes palīdzību, piemēram, izmantojot gumijas pumpi (vantūzu). Dažkārt tā spiediens ir pietiekams, lai atbrīvotu aizsērējušas caurules. Ja tas nedarbojas, varat izmēģināt arī speciālus cauruļu tīrīšanas līdzekļus, kas pieejami veikalos.

Kanalizācijas tīrīšanai var izmantot arī mājas līdzekļus. Piemēram, karstā ūdens un sodas maisījums dažreiz palīdz izšķīdināt tauku nogulsnes un citus netīrumus. Varat arī izmantot etiķi kombinācijā ar sodu, lai radītu burbuļojošu reakciju, kas var palīdzēt iztīrīt aizsprostus. Tomēr, ja problēma ir nopietna un šie paņēmieni nedarbojas, labāk ir sazināties ar profesionāliem kanalizācijas tīrīšanas speciālistiem..

Lai izvairītos no biežiem aizsprostiem, svarīgi ir regulāri veikt kanalizācijas sistēmas apkopi. Piemēram, izvairieties no smagu un lielu priekšmetu noskalošanas tualetē un virtuves izlietnē. Arī tauku un eļļu liešana izlietnē var laika gaitā izraisīt nopietnus aizsprostus. Tā vietā taukus un eļļas vāciet atsevišķā traukā un izmetiet tam paredzētajās atkritumu vietās.

Atcerieties, ka regulāra uzmanība un apkope var palīdzēt novērst nopietnus aizsprostus, saglabājot jūsu kanalizācijas sistēmu labā darba kārtībā ilgāku laiku.

bottom of page