top of page

Kāpēc aizdambējas kanalizācija?

Laimonis Kastanis

2023. g. 2. dec.

Kanalizācijas aizsprosti- kā tie rodās un kā tos nepieļaut?

Dzīvē daudziem iedzīvotājiem jāsaskaras ar kanalizācijas problēmām, kas rada neērtības un apgrūtina sadzīvi. Mūsu kanalizācijas avārijas dienests sniedz skaidrojumu par biežāk sastopamajiem avārijas izsaukumu gadījumiem un piedāvā risinājumus gan pašreizējām situācijām, gan nākotnes problēmu novēršanai. Svarīgi saprast, ka aizsprostu iemesli bieži ir sadzīviski – mati, tauki, gruži, kas nonāk caurulēs un izraisa aizsprostus. Nepareizi izbūvētas sistēmas vai lietus notekcaurules var arī veicināt problēmu rašanos. Bieži cilvēki mēģina risināt problēmas paši, taču dažreiz ķīmiskie līdzekļi var pasliktināt situāciju. Šajā brīdī ieteicams sazināties ar avārijas dienestu.

Mūsu kanalizācijas avārijas dienests piedāvā dažādas metodes aizsprostu novēršanai, sākot no rokas trosēm līdz hidrodinamiskām augstspiediena iekārtām. Šīs iekārtas spēj ne tikai novērst esošos aizsprostus, bet arī veikt profilaktisko tīrīšanu, nekaitējot apkārtējai videi.

Turklāt, ja rodas šaubas par caurules stāvokli, pieejams videoinspekcijas pakalpojums, kas palīdz identificēt bojājuma cēloni un izvēlēties risinājumu. Lai izvairītos no nepatīkamām situācijām nākotnē, eksperti iesaka veikt regulāru profilaktisko kanalizācijas tīrīšanu, kas novērsīs aizsprostu rašanos. Šādu tīrīšanu būtu ieteicams veikt vismaz reizi gadā, lai novērstu negaidītas avārijas situācijas, it īpaši brīvdienās vai nakts stundās.


bottom of page